Zupa serowo-kalafiorowa

wpis w: zupy | 0

Zupa serowo-kalafiorowa to pyszna wiosenna propozycja dla fanów sera!

Zupa serowo-kalafiorowa

Zupa serowo-kalafiorowa

Składniki:

  • 150g sera cheddar,
  • 2 cebule,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 duży kalafior,
  • 700g wody,
  • 100ml mleka,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • liść laurowy,
  • sól, pieprz,
  • oliwa z oliwek

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w kosteczkę. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  2. Cebulę zeszklić na oliwie. Dodać czosnek.
  3. Dodać różyczki kalafiora, kostkę rosołowy i przyprawy. Zalać wodą. Gotować ok 20 min.
  4. Usunąć liść laurowy.
  5. Dodać mleko i pokrojony drobno ser.
  6. Całość zblendować.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-serowo-kalafiorowa/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *