Zupa porowo-ziemniaczana to bardzo szybka w przygotowaniu, a mimo to wyjątkowo pyszna zupa idealna zarówno na codzienny obiad, jak i na wizytę gości.
Zupa porowo-ziemniaczana
Składniki:
- 2 pory,
- 3 ziemniaki,
- 1 cebula
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- 500g wody,
- 1/2 filiżanki śmietanki 30%,
- odrobina masła,
- sól, pieprz, przyprawa dalmatyńska
Przygotowanie:
- Cebulę obrać, pokroić i zeszklić na maśle.
- Pory i ziemniaki obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki.
- Dodać pokrojone warzywa do zeszklonej cebuli.
- Dodać wodę, kostkę rosołową i przyprawy.
- Całość razem wymieszać i gotować ok 20 minut.
- Dodać śmietankę i całość zmiksować.
Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Dodaj komentarz