Zupa meksykańska z grzybami

wpis w: zupy | 0

Zupa meksykańska z grzybami zasmakuje na pewno wszystkim fanom kuchni meksykańskiej, kukurydzy i grzybów pod każdą postacią.

Zupa meksykańska z grzybami

zupa meksykanska z grzybami

Składniki:

  • 6 cebul,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 szklanka pokrojonych świeżych lub mrożonych grzybów,
  • 2 pomidory,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 100g liści szpinaku,
  • 3 kubki wody,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 kostka rosołowa,
  • 1 łyżeczka cząbru,
  • 4 liście laurowe,
  • sól , pieprz

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić drobno. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić ma oliwie.
  2. Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do cebuli.
  3. Dodać grzyby, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz.. Dusić ok 10 minut co jakiś czas mieszając.
  4. Dodać szpinak, kukurydzę, cząber, kostkę rosołową i liście laurowe. Zalać wodą.
  5. Gotować. Delikatnie rozdrobnić.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zupa-meksykanska-z-grzybami/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *