Zupa meksykańska z grzybami zasmakuje na pewno wszystkim fanom kuchni meksykańskiej, kukurydzy i grzybów pod każdą postacią.
Zupa meksykańska z grzybami
Składniki:
- 6 cebul,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 szklanka pokrojonych świeżych lub mrożonych grzybów,
- 2 pomidory,
- 1 puszka kukurydzy,
- 100g liści szpinaku,
- 3 kubki wody,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 kostka rosołowa,
- 1 łyżeczka cząbru,
- 4 liście laurowe,
- sól , pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić drobno. Czosnek przecisnąć przez praskę. Zeszklić ma oliwie.
- Pomidory pokroić w kostkę. Dodać do cebuli.
- Dodać grzyby, koncentrat pomidorowy, sól i pieprz.. Dusić ok 10 minut co jakiś czas mieszając.
- Dodać szpinak, kukurydzę, cząber, kostkę rosołową i liście laurowe. Zalać wodą.
- Gotować. Delikatnie rozdrobnić.
Dodaj komentarz