W czerwcu żal nie korzystać z darów ogrodu w postaci sezonowych warzyw i owoców. Zajadajmy się teraz szparagami! Smok poleca je w wydaniu zupa krem szparagowo-selerowa.
Zupa krem szparagowo-selerowa
Składniki:
- 1 cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 pęczek szparagów,
- pół selera,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- sól, pieprz,
- lubczyk,
- ok 500ml wody,
- 100ml śmietanki 18%,
- odrobina oliwy
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek obrać i pokroić drobno.
- Zeszklić na oliwie.
- Selera obrać. Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki.
- Selera i szparagi pokroić na kawałki.
- Dodać do cebuli i czosnku.
- Dodać kostkę rosołową. Przyprawić.
- Zalać wodą i gotować ok 15 minut.
- Zmiksować.
- Dodać śmietankę i dokładnie wymieszać.
Truskawkowa Fiesta
Wygląda bardzo apetycznie! 🙂
Zapraszam na moje social media:
http://www.truskawkowa-fiesta.blogspot.com
http://www.facebook.com/truskawkowa.fiesta
http://www.instagram.com/truskawkowa_fiesta
Pozdrawiam