Zupa krem dyniowa na mleczku kokosowym to kolejna odsłona zupy dyniowej – tym razem w wersji słodkawo-rozgrzewającej!
Zupa krem dyniowa na mleczku kokosowym
Składniki:
- 1 dynia hokkaido,
- 1/2 puszki mleczka kokosowego - ok 200g,
- 400g wody,
- 2 cm imbiru,
- łyżeczka kurkumy,
- łyżeczka słodkiej papryki,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Dynię obrać, usunąć pestki i pokroić w kostkę.
- Imbir obrać i pokroić na mniejsze kawałki.
- Dynię i imbir zalać wodą, dodać przyprawy.
- Gotować ok 20 minut.
- Zmiksować.
- Dodać mleczko kokosowe.
- Dokładnie wymieszać.
Smocze porady:
Podawać najlepiej z grzankami i pestkami dyni.
Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi!
Dodaj komentarz