Zupa krem brokułowo-kalafiorowa to świetna propozycja obiadowa zwłaszcza dla fanów tych dwóch pysznych warzyw. Do tego prosta w przygotowaniu.
Dla fanów zup kremów Smok poleca również inne smaki: pieczarkowa, selerowa, kukurydziana, szparagowo-cukiniowa i inne.
Zupa krem brokułowo-kalafiorowa
Składniki:
- 4 ziemniaki (ok 300g),
- 1 mały kalafior (ok 200g),
- 1 mały brokuł (ok 200g),
- 1 nieduża cebula,
- 2 gałązki natki pietruszki,
- 2 ząbki czosnku,
- 600 g wody,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- sól, pieprz,
- 2 łyżki śmietany.
Przygotowanie:
- Ziemniaki, cebulę i pietruszkę pokroić drobno. Czosnek przecisnąć przez praskę. Kalafiora i brokuły rozdzielić na różyczki.
- Wszystkie składniki (poza śmietaną) zagotować razem.
- Dodać śmietanę. Całość zmiksować na krem.
Dodaj komentarz