Teraz jest idealny czas, żeby delektować się ostatnimi owocami i warzywami z tego roku tak charakterystycznymi dla jesieni. Zupa dyniowa z jabłkiem będzie strzałem w dziesiątkę dla każdej jesieniary i jesieniarza.
Zupa dyniowa z jabłkiem i cynamonem
Składniki:
- pół dyni hokkaido,
- 3 marchewki,
- 2 jabłka,
- 1 cebula,
- 700ml wody,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- sól, pieprz,
- łyżeczka cynamonu,
- 0,5 łyżeczki ostrej papryki,
- olej
Przygotowanie:
- Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Zeszklić na oleju.
- Dynię i jabłka obrać i usunąć gniazda nasienne.
- Dyni,e jabłka i marchewki pokroić w kostkę.
- Dodać do cebuli. Dodać przyprawy i wodę.
- Gotować ok 25 minut.
- Zmiksować.
Dodaj komentarz