Żeberka w piwie

wpis w: dania mięsne | 0

Żeberka w piwie zasmakują wszystkim koneserom żeberek i będą prosić o dokładkę! Warto je przygotować na rodzinny obiad.

Żeberka w piwie

żeberka w piwie

Składniki:

  • 1kg żeberek,
  • 2 łyżki miodu,
  • sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka,
  • butelka piwa (może być bezalkoholowe),
  • 1 cebula,
  • odrobina oleju

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokroić na kawałki po 1-2 kości.
  2. Żeberka przyprawić i umieścić w dużej misce,
  3. Zalać piwem i dodać miodu. Dobrze wymieszać.
  4. Zostawić żeberka w zalewie na kilka godzin lub na noc.
  5. Na oleju zeszklić pokrojoną drobno cebulę,
  6. Do naczynia z cebulą dodać żeberka z zalewą.
  7. Dusić ok 1,5 godziny,
https://www.bardzogrubysmok.pl/zeberka-w-piwie/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *