Znacie już kilka innych propozycji na żeberka, tym razem przyszła kolej na żeberka w coli. Jak zwykle bardzo smaczne!
Żeberka w coli
Składniki:
- 1kg żeberek,
- 1 szklanka coli,
- 1/2 filiżanki ketchupu,
- 1 duża cebula,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Żeberka pokroić tak, aby w każdym kawałku znalazły się 2 kości. Posolić i popieprzyć.
- Colę zmieszać z ketchupem.
- Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oleju w garnku lub głębokiej patelni.
- Żeberka natrzeć marynatą z coli z ketchupem.
- Włożyć żeberka do naczynia z cebulą. Zalać resztą marynaty.
- Dusić na małym ogniu ok 3 godziny aż mięso zmięknie tak, że będzie odchodzić od kości.
Dodaj komentarz