Żeberka w coli

wpis w: dania mięsne | 0

Znacie już kilka innych propozycji na żeberka, tym razem przyszła kolej na żeberka w coli. Jak zwykle bardzo smaczne!

Żeberka w coli

żeberka w coli

Składniki:

  • 1kg żeberek,
  • 1 szklanka coli,
  • 1/2 filiżanki ketchupu,
  • 1 duża cebula,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Żeberka pokroić tak, aby w każdym kawałku znalazły się 2 kości. Posolić i popieprzyć.
  2. Colę zmieszać z ketchupem.
  3. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na oleju w garnku lub głębokiej patelni.
  4. Żeberka natrzeć marynatą z coli z ketchupem.
  5. Włożyć żeberka do naczynia z cebulą. Zalać resztą marynaty.
  6. Dusić na małym ogniu ok 3 godziny aż mięso zmięknie tak, że będzie odchodzić od kości.
https://www.bardzogrubysmok.pl/zeberka-w-coli/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *