Nie macie już pomysłów na sałatki do obiadu w zimie, kiedy nie ma świeżych, pysznych warzyw? Zasmażana kapustka będzie jak znalazł.
Zasmażana kapustka
Składniki:
- 1 opakowanie kiszonej kapusty,
- woda,
- 2 łyżeczki soli,
- garść suszonych grzybów,
- 1 łyżeczka mielonego kminku,
- kawałek skórki z boczku lub trochę boczku pokrojonego w kostkę.
Przygotowanie:
- Kiszoną kapustę przełożyć do garnka odcedzając z niej wodę.
- Zalać wodą z kranu i gotować ok 20 minut.
- Odlać wodę, żeby kapusta nie była zbyt kwaśna.
- Ponownie zalać wodą z kranu, posolić i gotować.
- Dodać grzyby, kminek i boczek.
- Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 30 minut, mieszając co jakiś czas.
Smocze porady:
W przypadku posłużenia się skórką z boczku, skórkę należy wyjąć z kapusty przed podaniem.
Dodaj komentarz