Wiosenna zupa cukiniowa to idealna propozycja na tę porę roku. Podana z serem fetą smakuje obłędnie!
Wiosenna zupa cukiniowa z koperkiem
Składniki:
- 1,5-2 małe cukinie,
- 2 ziemniaki,
- 2 cebule,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 kostki rosołowe warzywna,
- 1l wody,
- 250 ml śmietanki 30%,
- 1 mały pęczek koperku,
- ser feta,
- kurkuma,
- sól, pieprz,
- oliwa
Przygotowanie:
- Warzywa obrać i pokroić w kosteczkę.
- W garnku na oliwie zeszklić cebulę.
- Dodać ziemniaki i smażyć przez chwilę.
- Dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Wymieszać i smażyć przez chwilę.
- Przyprawić, wrzucić kostki rosołowe, dolać wody. Zagotować.
- Dodać cukinię, wymieszać. Gotować razem ok 10 minut.
- Wlać śmietankę i dodać posiekany koperek.
- Podawać z kosteczkami sera feta.
Dodaj komentarz