Udka w trawie cytrynowej

wpis w: dania mięsne | 0

Jeżeli lubisz mało oczywiste smaki i uwielbiasz do polskich dań wprowadzać dodatki z innych kuchni świata, koniecznie wypróbuj udka w trawie cytrynowej.

Udka w trawie cytrynowej

Udka w trawie cytrynowej

Porcje: 4

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka bez kości,
  • 2 łyżki trawy cytrynowej,
  • 2 łyżeczki chili,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 szklanka wody,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Przyprawy wymieszaj z oliwą.
  2. Natrzyj udka powstałą marynatą i zostaw na kilka godzin.
  3. Przełóż kurczaka do rondelka, wlej marynatę i wodę.
  4. Duś całość ok 20 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/udka-w-trawie-cytrynowej/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *