Udka w miodzie

wpis w: dania mięsne | 0

Coś nowego na niedzielny rodzinny obiad bez pośpiechu? Smok poleca przepyszne udka w miodzie.

Udka w miodzie

Udka w miodzie

Czas przygotowania: 4 godzin/y

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas całkowity: 5 godzin/y

Porcje: 4

Składniki:

  • 4 udka z kurczaka,
  • 2 łyżki miodu,
  • 2 łyżki musztardy,
  • 2 ząbki czosnku,
  • sól, pieprz, słodka papryka,
  • ziarna słonecznika (lub inne),
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę.
  2. Zmieszać z miodem, musztardą i odrobiną słodkiej papryki.
  3. Udka z kurczaka posolić i popieprzyć. Natrzeć marynatą. Posypać ziarnami.
  4. Marynować 3-4 godziny.
  5. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą.
  6. Piec w piekarniku ok 1 godzinę w 200st.
https://www.bardzogrubysmok.pl/udka-w-miodzie/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *