Przepis tak prosty, że aż dziwnie go spisywać, ale może przekona osoby, które korzystają tylko z gotowych produktów. Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką jest pyszny, szybko się go przygotowuje i smakuje dokładnie tak, jak tego chcesz Ty – sam/a decydujesz, jak dużo dodatków ma się w nim znajdować. A na wiosnę, gdy mamy świeży, młody szczypior i rzodkiewki, możesz być pewny/a, że taki twarożek dostarczy wielu witaminek do Twojego organizmu.
Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Składniki:
- pół kubka twarożku śmietankowego,
- 4 rzodkiewki,
- szczypiorek,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Rzodkiewkę i szczypiorek umyć, osuszyć i drobno pokroić.
- Wymieszać z twarożkiem.
- Dobrze posolić i popieprzyć.
Dodaj komentarz