Tortellini ze szpinakiem i pomidorkami to prosta opcja dla osób, które lubią szybkie dania, ale samo odgrzanie kupnych pierogów im nie starcza.
Tortellini ze szpinakiem i pomidorkami
Składniki:
- 1 opakowanie tortellini z dowolnym farszem,
- 1 opakowanie szpinaku,
- 10 pomidorków kokrajlowych,
- 2 ząbki czosnku,
- pół filiżanki tartego sera mozarella,
- filiżanka śmietanki 30%,
- sól, pieprz,
- oliwa
Przygotowanie:
- Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- W międzyczasie na patelni poddusić na oliwie przetarty przez praskę czosnek.
- Dodać liście szpinaku, mieszać.
- Dołożyć pomidorki i tortellini. Doprawić.
- Dolać śmietankę, mieszać aż zacznie się zagęszczać.
- Wrzucić tarty ser i wszystko razem wymieszać.
Dodaj komentarz