Tortellini ze szpinakiem i pomidorkami

Tortellini ze szpinakiem i pomidorkami to prosta opcja dla osób, które lubią szybkie dania, ale samo odgrzanie kupnych pierogów im nie starcza.

Tortellini ze szpinakiem i pomidorkami

tortellini ze szpinakiem

Porcje: 2-3

Składniki:

  • 1 opakowanie tortellini z dowolnym farszem,
  • 1 opakowanie szpinaku,
  • 10 pomidorków kokrajlowych,
  • 2 ząbki czosnku,
  • pół filiżanki tartego sera mozarella,
  • filiżanka śmietanki 30%,
  • sól, pieprz,
  • oliwa

Przygotowanie:

  1. Tortellini ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. W międzyczasie na patelni poddusić na oliwie przetarty przez praskę czosnek.
  3. Dodać liście szpinaku, mieszać.
  4. Dołożyć pomidorki i tortellini. Doprawić.
  5. Dolać śmietankę, mieszać aż zacznie się zagęszczać.
  6. Wrzucić tarty ser i wszystko razem wymieszać.
https://www.bardzogrubysmok.pl/tortellini-ze-szpinakiem-i-pomidorkami/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *