Sznycle

wpis w: dania mięsne, obiady | 0

Przepyszny klasyk na bazie mięsa mielonego będzie świetnym pomysłem na obiad. Sznycle bardzo dobrze pasują z ziemniakami i dowolną sałatką.

Sznycle

sznycle

Czas przygotowania: 10 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 20 minut/y

Czas całkowity: 30 minut/y

Porcje: 4 sznycle

Składniki:

  • ok 450g mięsa mielonego,
  • 1 jajko,
  • pół kajzerki,
  • 1 mała cebula,
  • sos sojowy,
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta.

Przygotowanie:

  1. Kajzerkę namoczyć i odsączyć.
  2. Cebulę drobno pokroić.
  3. Wszystkie składniki (bez bułki tartej) dobrze wymieszać.
  4. Uformować kulki, obtoczyć w bułce tartej.
  5. Smażyć po 10 minut z każdej strony.
https://www.bardzogrubysmok.pl/sznycle/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *