Sos paprykowy

wpis w: sosy i pasty | 0

Sos paprykowy sprawdzi się idealnie np. do kurczaka w płatkach owsianych lub kurczaka w płatkach kukurydzianych. Idealnie zamaczać w nim kawałki mięsa.

Sos paprykowy

sos paprykowy

Składniki:

  • 1 papryka,
  • 1 łyżka śmietany 30%,
  • łyżeczka oregano,
  • łyżeczka papryki słodkiej,
  • 0,5 łyżeczki papryki ostrej,
  • odrobina soli

Przygotowanie:

  1. Z papryki usunąć gniazdo nasienne. Pokroić na kawałki.
  2. Dusić paprykę ok 20 minut aż będzie miękka.
  3. Zmiksować paprykę i dodać przyprawy.
  4. Dodać śmietanę i wszystko dobrze wymieszać.
https://www.bardzogrubysmok.pl/sos-paprykowy/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *