Schab w cieście

wpis w: dania mięsne | 0

Przejadły Wam się zwykłe kotlety, a jednak macie ochotę na szybkie danie tego typu? Schab w cieście będzie idealnym rozwiązaniem.

Schab w cieście

schab w cieście

Składniki:

  • 4 plastry schabu wieprzowego,
  • 1 jajko,
  • szklanka mąki,
  • pół szklanki mleka,
  • słodka papryka,
  • sol, pieprz

Przygotowanie:

  1. Plastry schabu przyprawić i rozbić tłuczkiem.
  2. Na głębokim talerzu rozbełtać jajko, dodać mąki i mleka. Wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję ciasta naleśnikowego - w razie potrzeby dolać mleka lub dodać mąki.
  3. Każdy plaster schabu dokładnie obtaczać w cieście.
  4. Smażyć na oleju lub oliwie z obu stron
https://www.bardzogrubysmok.pl/schab-w-ciescie-2/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *