Schab po morawsku

wpis w: dania mięsne | 0

Schab po morawsku zasmakuje każdemu i będzie świetną alternatywą do schabowego – też kawałki mięsa wieprzowego, ale z ciekawym sosem.

Schab po morawsku

schab po morawsku

Składniki:

  • 6 kawałków schabu po morawsku,
  • szklanka wina białego,
  • szklanka śmietanki,
  • 3 łyżki musztardy,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Kawałki schabu przyprawić. Podsmażyć chwilę na oleju z obu stron.
  2. Do garnka ze schabem wlać wino. Dusić ok 15 minut.
  3. Dodać zmieszaną śmietankę z musztardą. Dolać do schabu. Dusić razem 20 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/schab-po-morawsku/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *