Schab duszony w marynacie miodowo-musztardowej

wpis w: dania mięsne | 0

Schab duszony w marynacie miodowo-musztardowej jest wyjątkowo smaczny i na pewno nieraz będziecie go przygotowywać na obiad!

Schab duszony w marynacie miodowo-musztardowej

schab duszony w marynacie miodowo-musztardowej

Składniki:

  • 10 plastrów schabu wieprzowego,
  • 1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego,
  • 3 łyżki musztardy,
  • 1 łyżka miodu,
  • 2 łyżki wody.

Przygotowanie:

  1. Plastry schabu natrzeć przyprawą do mięsa wieprzowego. Zostawić na około 0,5 godziny w lodówce.
  2. Zalać schab musztardą, miodem i wodą.
  3. Przełożyć do garnka i dusić ok 20 minut. W razie potrzeby dolać trochę wody.
https://www.bardzogrubysmok.pl/schab-duszony-w-marynacie-miodowo-musztardowej/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *