Risotto z mięsem z rosołu

Nie wiesz, jak wykorzystać mięso, które zostało z gotowania rosołu? Smok proponuje risotto z mięsem z rosołu.

Risotto z mięsem z rosołu

risotto z mięsem z rosołu

Porcje: 2

Składniki:

  • mięso z rosołu,
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 100g ryżu,
  • 1 łyżka przyprawy dalmatyńskiej,
  • 1 filiżanka śmietanki 18%,
  • oliwa,
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

  1. Mięso oddzielić od kości, rozdzielić na małe kawałki.
  2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
  3. Na oliwie zeszklić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
  4. Dodać mięso i przyprawy. Wymieszać i dusić razem.
  5. W międzyczasie ugotować ryż zgodnie z informacją na opakowaniu.
  6. Ugotowany ryż przerzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą.
  7. Dodać mięso i śmietanę. Wymieszać i dusić razem do zgęstnienia śmietany.
https://www.bardzogrubysmok.pl/risotto-z-miesem-z-rosolu/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *