Nie wiesz, jak wykorzystać mięso, które zostało z gotowania rosołu? Smok proponuje risotto z mięsem z rosołu.
Risotto z mięsem z rosołu
Składniki:
- mięso z rosołu,
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 100g ryżu,
- 1 łyżka przyprawy dalmatyńskiej,
- 1 filiżanka śmietanki 18%,
- oliwa,
- pieprz, sól
Przygotowanie:
- Mięso oddzielić od kości, rozdzielić na małe kawałki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Na oliwie zeszklić cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Dodać mięso i przyprawy. Wymieszać i dusić razem.
- W międzyczasie ugotować ryż zgodnie z informacją na opakowaniu.
- Ugotowany ryż przerzucić na patelnię z rozgrzaną oliwą.
- Dodać mięso i śmietanę. Wymieszać i dusić razem do zgęstnienia śmietany.
Dodaj komentarz