Puree ziemniaczane z musztardą

wpis w: warzywa | 0

Znudziły Ci się ziemniaki jako dodatek do każdego obiadu? Co powiesz w takim razie na puree ziemniaczane z musztardą?

Puree ziemniaczane z musztardą

Puree ziemniaczane z musztardą

Składniki:

  • 5 ziemniaków średniej wielkości,
  • 25g masła,
  • 20g mleka,
  • 40g musztardy, sól.

Przygotowanie:

  1. Ziemniaki obraź i opłukać.
  2. Gotować 20 minut w osolonej wodzie.
  3. Odcedzić ziemniaki.
  4. Dodać masło, mleko i musztardę.
  5. Całość zmiksować.
https://www.bardzogrubysmok.pl/puree-ziemniaczane-z-musztarda/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *