placuszki z dżemem

Ciepłe pyszne śniadanie lub kolacja? A może przekąska? Lub obiad na słodko? Placuszki z dżemem będą wyśmienicie smakować w każdej sytuacji!

placuszki z dżemem

placuszki z dżemem

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukry waniliowego,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • woda (wedle potrzeby)

Przygotowanie:

  1. Roztrzepać jajka z solą i cukrem.
  2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać – należy uzyskać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.
  3. Wedle potrzeby dodać trochę wody.
  4. Podawać z dżemem - najlepiej domowym
https://www.bardzogrubysmok.pl/placuszki-z-dzemem/

Będą super smakować zarówno same, jak i z dżemem malinowym lub wiśniowym.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *