Placuszki z czerwoną porzeczką

Placuszki z czerwoną porzeczką będą świetnie smakować jako przekąska, deser albo śniadanie na ciepło.

Placuszki z czerwoną porzeczką

placuszki z czerwoną porzeczką

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 1 szklanka mleka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżeczka cukry waniliowego,
  • 2 jajka,
  • sól,
  • garść czerwonej porzeczki,
  • woda (wedle potrzeby)

Przygotowanie:

  1. Roztrzepać jajka z solą i cukrem.
  2. Dodać pozostałe składniki, wymieszać – należy uzyskać konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.
  3. Wedle potrzeby dodać trochę wody.
  4. Smażyć na rozgrzanej patelni z dwóch stron do zarumienienia (ok 2-3 minuty).
https://www.bardzogrubysmok.pl/placuszki-z-czerwona-porzeczka/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *