Placki dyniowe

wpis w: dania mączne | 0

We wrześniu i październiku dynia to niekwestionowana królowa warzyw. Smakuje wyśmienicie w każdej formie – więc czemu nie placki dyniowe?

Placki dyniowe

placki dyniowe

Składniki:

  • 1/4 małej dyni,
  • 1 szklanka mąki,
  • 3 łyżki śmietany 18%,
  • 2 jajka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 łyżeczki cukru,
  • szczypta soli

Przygotowanie:

  1. Dynię obrać, usunąć pestki i resztę zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  2. Dodać pozostałe składniki, Dobrze wymieszać.
  3. Smażyć po kilka minut z obu stron na oleju do pełnego zarumienienia.
https://www.bardzogrubysmok.pl/placki-dyniowe/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *