Pierogi z malinami i mascarpone

wpis w: dania mączne | 0

Jeżeli tylko lubicie i macie maliny, macie czas na lepienie, to koniecznie zróbcie pierogi z malinami i mascarpone. Pyszne!

Pierogi z malinami i mascarpone

pierogi z malinami i mascarpone

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,
  • 3/4 szklanki wody,
  • łyżeczka soli,,
  • maliny,
  • serek mascarpone

Przygotowanie:

  1. Z mąki, wody i soli wyrobić ciasto. Wyrabiać kilka minut na stolnicy.
  2. Ciasto rozwałkowywać na ok 2mm. Wycinać szklanką kółka.
  3. Nakładać po 1-2 maliny i łyżeczkę mascarpone na pieroga.
  4. Zlepiać brzegi kółek ciasta dobrze. Jeżeli się nie lepi, posmarować delikatnie wodą.
  5. Wrzucić do gotującej się wody.
  6. Gotować ok 3 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
  7. Podawać polane masełkiem.
https://www.bardzogrubysmok.pl/pierogi-z-malinami-i-mascarpone/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *