Pierogi meksykańskie

Wszystkie pierogi są pyszne! Tym razem pora na pierogi meksykańskie – niezwykle smaczne i sycące. Od razu zróbcie ich więcej!

Pierogi meksykańskie

pierogi meksykańskie

Składniki:

  • 200g mięsa mielonego,
  • 1 cebula,
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1/2 puszki fasoli czerwonej,
  • 2 pomidory,
  • 2 szklanki mąki,
  • 3/4 szklanki wody,
  • sól, pieprz,
  • słodka papryka

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać i pokroić w wiórki. Zeszklić na oleju na patleni.
  2. Dodać mięso mielone. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Podusić przez chwilę.
  3. Pokroić pomidory i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę.
  4. Na patelnię dodać pomidory, fasolę czerwoną i kukurydzą. Dusić razem.
  5. W międzyczasie na stolnicy wymieszać mąkę, wodę i 1 łyżeczkę soli. Wyrobić ciasto. W miarę konieczności dodać trochę wody.
  6. Ciasto rozwałkowywać na ok 2mm. Wycinać szklanką kółka lub nożem wycinać kwadraty.
  7. Nakładać łyżeczką trochę farszu i zlepiać brzegi pierogów.
  8. Wrzucić do gotującej się wody.
  9. Gotować ok 3 minuty od wypłynięcia pierogów na powierzchnię.
https://www.bardzogrubysmok.pl/pierogi-meksykanskie/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi lub postaw kawę!

Buy Coffee

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *