Pasta dyniowo-fasolowa będzie świetnie smakować jako dodatek na kanapki lub jako sos do maczania w nim kawałków ulubionych warzyw w ramach przekąski.
Pasta dyniowo-fasolowa
Składniki:
- pół dyni średniej wielkości,
- 1 papryka,
- 1 cebula,
- 1 puszka fasoli czerwonej,
- 1 łyżka słodkiej papryki,
- 1 łyżka ostrej papryki,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Cebulę i dynię obrać. Paprykę umyć. Usunąć pestki z dyni i papryki.
- Warzywa pokroić i zagotować razem, aby trochę zmiękły,
- Dodać fasolę bez wody.
- Dodać przyprawy. Dodać przyprawy.
- Całość zagotować odparowując nadmiar wody.
- Przełożyć pastę do wyparzonych słoików, zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować ok 15 minut.
Dodaj komentarz