Pasta dyniowo-fasolowa

wpis w: sosy i pasty | 0

Pasta dyniowo-fasolowa będzie świetnie smakować jako dodatek na kanapki lub jako sos do maczania w nim kawałków ulubionych warzyw w ramach przekąski.

Pasta dyniowo-fasolowa

pasta dyniowo-fasolowa

Składniki:

  • pół dyni średniej wielkości,
  • 1 papryka,
  • 1 cebula,
  • 1 puszka fasoli czerwonej,
  • 1 łyżka słodkiej papryki,
  • 1 łyżka ostrej papryki,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Cebulę i dynię obrać. Paprykę umyć. Usunąć pestki z dyni i papryki.
  2. Warzywa pokroić i zagotować razem, aby trochę zmiękły,
  3. Dodać fasolę bez wody.
  4. Dodać przyprawy. Dodać przyprawy.
  5. Całość zagotować odparowując nadmiar wody.
  6. Przełożyć pastę do wyparzonych słoików, zakręcić i wstawić do garnka z wodą. Gotować ok 15 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/pasta-dyniowo-fasolowa/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *