Jeżeli lubicie makaron z różnymi sosami, koniecznie spróbujcie muszle makaronowe ze szpinakiem. Nie dość, że są pyszne, to jeszcze świetnie wyglądają na talerzu.
Muszle makaronowe ze szpinakiem
Składniki:
- ok 18-20 muszelek makaronowych,
- ok 400g szpinaku,
- serek śmietankowy,
- 1 ząbek czosnku,
- sól, pieprz
- oliwa
Przygotowanie:
- Muszle makaronowe ugotować w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Umyć szpinak
- Na patelni na oliwie podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek.
- Dodać szpinak, wymieszać i podsmażyć.
- Dodać serek. Przyprawić. Całość dobrze wymieszać.
- Dno naczynia żaroodpornego wysmarować oliwą.
- Do muszli nakładać farsz.
- Ułożyć muszle w naczyniu.
- Piec w 180 stopni ok 20min.
Dodaj komentarz