Muffinki jabłkowo-cynamonowe z orzechami to pyszny, szybki deser na brzydką pogodę 🙂 Idealny zarówno w sezonie jesiennym, jak i w zimowym.
Muffinki jabłkowo-cynamonowe z orzechami
Składniki:
- 2 szklanki mąki,
- 1 jajko,
- 1 szklanka mleka,
- 1/2 szklanki oleju,
- 3/4 szklanki musu z jabłek,
- orzechy włoskie,
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżeczka sody,
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
- sól
Przygotowanie:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać poza 1/4 szklanki musu z jabłek i/lub kilkoma orzechami.
- Wlać masę do foremek na muffiny na dno.
- Na środku każdej foremki ułożyć kilka orzechów i/lub łyżeczkę musu z jabłek. Zalać masą na muffinki.
- Piec 20-25 minut w 180st
Dodaj komentarz