Nie wiecie, co zrobić z jarzynką i skrzydełkami kurczaka, które Wam zostały z gotowania rosołu? Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu się smoczo poleca!
Mięsna kostka rosołowa z warzyw z rosołu
Składniki:
- jarzynka i kurczak, które zostały z gotowania rosołu: mięso ze skrzydełek kurczaka, marchewka, pietruszka, seler, cebula, por,
- dodatkowo: 1 pomidor, sól, pieprz, pół filiżanki białego wina wytrawnego lub octu winnego, łyżka oliwy z oliwek, natka pietruszki, lubczyk, tymianek, bazylia.
Przygotowanie:
- Obrać mięso z kości.
- Warzywa pokroić.
- Wszystko razem zmieszać i wstępnie zmiksować.
- Gotować, żeby odparować wodę.
- Dokładnie zmiksować.
- Po ostygnięciu, przełożyć do foremek do lodu i włożyć do zamrażarki.
- Po zamarznięciu przełożyć do woreczka. Trzymać w zamrażarce.
Fotograf
Świetny artykuł. Jestem bardzo zadowolony, że wyszukałem to miejsce . Wielu osobom wydaje się, że posiadają rzetelną wiedzę na ten temat, ale często tak nie jest. Stąd też moje zaskoczenie. Czuję, że powinienem podziękować za Twoją pracę. Będę rekomendował to miejsce i regularnie odwiedzał, żeby zobaczyć nowe artykuły.