Marchewka w sezamie i imbirze

wpis w: warzywa | 0

Marchewka w sezamie i imbirze to alternatywna (nietypowa) postać marchewki jako dodatku do drugiego dania.

Marchewka w sezamie i imbirze

Marchewka w sezamie i imbirze

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 10 minut/y

Czas całkowity: 15 minut/y

Składniki:

  • 2 marchewki,
  • łyżka sezamu,
  • ok 1,5cm korzenia imbiru,
  • olej

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obrać i pokroić w niewielkie słupki. Imbir obrać.
  2. Obsmażyć marchewkę na patelni na oleju aż zmięknie.
  3. Posypać sezamem i startym na tarce imbirem. Smażyć razem jeszcze chwilę.
https://www.bardzogrubysmok.pl/marchewka-w-sezamie-i-imbirze/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *