Makaron z tuńczykiem to bardzo szybkie i proste danie. Wymaga połączenia dosłownie trzech składników, więc poradzi sobie z nim każdy. Oprócz swojej prostoty, wielką zaletą jest szybkość przygotowania. Jeżeli nie masz czasu nic przygotowywać, ugotowanie makaronu z tuńczykiem będzie dobrym rozwiązaniem – wystarczy tylko czas niezbędny do ugotowania makaronu. Nie trzeba więcej siedzieć w kuchni. Trzecią zaletą jest pyszny smak. Bo kto powiedział, że proste i skąpe w składniki danie nie może być smaczne?!
Makaron z tuńczykiem
Składniki:
- ok 200g makaronu (najlepiej świderki),
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
- 1 łyżka majonezu,
- natka pietruszki.
Przygotowanie:
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu,
- Tuńczyka wymieszać z pokrojoną drobno natką pietruszki i majonezem.
- Na gorący makaron nakładać tuńczyka z pietruszką.
- Można jeszcze dodatkowo udekorować kawałkami natki pietruszki.
Dodaj komentarz