Nie masz czasu na gotowanie wykwintnych, czasochłonnych dań? Masz parówki w lodówce? Makaron z parówkami i jajkiem to będzie strzał w dziesiątkę! Nie dość, że wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu, to na dodatek zaskakująco pyszny.
Makaron z parówkami i jajkiem
Składniki:
- 200g makaronu (lub wedle uznania) - np. świderki,
- 5 parówek,
- 4 jajka,
- odrobina masła,
- 3 łyżki suszonych pomidorów,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Parówki ugotować i pokroić na plasterki.
- Na patelni rozpuścić masło.
- Wrzucić na patelnię odcedzony, ugotowany makaron i plasterki parówki. Przemieszać.
- Wbić jajka i smażyć do ich ścięcia, ciągle mieszając jajka z makaronem.
- Doprawić i dokładnie wymieszać.
Dodaj komentarz