Makaron z parówkami i jajkiem

wpis w: makaron i ryż | 0

Nie masz czasu na gotowanie wykwintnych, czasochłonnych dań? Masz parówki w lodówce? Makaron z parówkami i jajkiem to będzie strzał w dziesiątkę! Nie dość, że wyjątkowo prosty i szybki w przygotowaniu, to na dodatek zaskakująco pyszny.

Makaron z parówkami i jajkiem

makaron z parówkami i jajkiem

Porcje: 2

Składniki:

  • 200g makaronu (lub wedle uznania) - np. świderki,
  • 5 parówek,
  • 4 jajka,
  • odrobina masła,
  • 3 łyżki suszonych pomidorów,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Parówki ugotować i pokroić na plasterki.
  3. Na patelni rozpuścić masło.
  4. Wrzucić na patelnię odcedzony, ugotowany makaron i plasterki parówki. Przemieszać.
  5. Wbić jajka i smażyć do ich ścięcia, ciągle mieszając jajka z makaronem.
  6. Doprawić i dokładnie wymieszać.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-parowkami-i-jajkiem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *