Makaron z mięsem z rosołu

Pewnie nieraz masz problem, co zrobić z mięsem z rosołu. Nie każdy lubi je po prostu zjeść, a przecież nie będziemy wyrzucać jedzenia. Makaron z mięsem z rosołu w sosie pomidorowym rozwiąże ten problem. A do tego jest bardzo smaczny.

Makaron z mięsem z rosołu

Makaron z mięsem z rosołu

Porcje: 2

Składniki:

  • ok 200g makaronu dowolnego kształtu,
  • mięso z rosołu,
  • 1 mała cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • oliwa,
  • passata pomidorowa (ilość wedle uznania),
  • bazylia, oregano, przyprawa włoska,
  • słodka papryka, ostra papryka,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
  2. W międzyczasie cebulę pokrojoną drobno w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę zeszklić na oliwie.
  3. Dodać mięso z rosołu porwane na małe kawałeczki oraz passatę pomidorową.
  4. Podgotować.
  5. Dodać przyprawy w ilości wedle uznania.
  6. Wymieszać i zagotować razem.
  7. Podawać ugotowany, gorący makaron polany przygotowanym sosem pomidorowym z mięsem z rosołu.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-miesem-z-rosolu/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *