Pewnie nieraz masz problem, co zrobić z mięsem z rosołu. Nie każdy lubi je po prostu zjeść, a przecież nie będziemy wyrzucać jedzenia. Makaron z mięsem z rosołu w sosie pomidorowym rozwiąże ten problem. A do tego jest bardzo smaczny.
Makaron z mięsem z rosołu
Składniki:
- ok 200g makaronu dowolnego kształtu,
- mięso z rosołu,
- 1 mała cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- oliwa,
- passata pomidorowa (ilość wedle uznania),
- bazylia, oregano, przyprawa włoska,
- słodka papryka, ostra papryka,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Ugotować makaron zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu.
- W międzyczasie cebulę pokrojoną drobno w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę zeszklić na oliwie.
- Dodać mięso z rosołu porwane na małe kawałeczki oraz passatę pomidorową.
- Podgotować.
- Dodać przyprawy w ilości wedle uznania.
- Wymieszać i zagotować razem.
- Podawać ugotowany, gorący makaron polany przygotowanym sosem pomidorowym z mięsem z rosołu.
Dodaj komentarz