Makaron z makiem

Dla niektórych kluski z makiem to tradycja wigilijna. Więc co powiecie na jej prostszą wariację w okresie przedświątecznym na bezmięsny obiad? Makaron z makiem będzie ciekawą propozycją.

Makaron z makiem

makaron z makiem

Porcje: 2

Składniki:

  • 1 szklanka mleka,
  • 100g maku,
  • 2 łyżki miodu,
  • trochę bakalii,
  • 2 porcje makaronu

Przygotowanie:

  1. Do mleka w garnku wsypać mak, bakalie i dodać miód. Wymieszać.\
  2. Grzać przez ok 20-30 minut aż mak napęcznieje od mleka i stworzy niepłynną masę.
  3. W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
  4. Wymieszać ugotowany makaron z masą makową.
https://www.bardzogrubysmok.pl/makaron-z-makiem/

Jeżeli smakują Ci smocze przepisy, wesprzyj Smoka na Suppi!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *