Szybka propozycja dla smakoszy makaronów i fanów ryb (szczególnie łososia). Makaron z łososiem i sosem koperkowym przyrządza się bardzo prosto i szybko, a smakuje obłędnie.
Makaron z łososiem i sosem koperkowym
Składniki:
- filet z łososia,
- koperek,
- szklanka śmietanki 12%,
- 1 duża cebula,
- ok 200g makaronu,
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić drobno. Zeszklić na oliwie na patelni.
- Filet z łososia pozbawić skóry. Przyprawić, pokroić na kawałki i dodać do cebuli. Smażyć ok 10 minut.
- Zalać śmietanką. Dodać drobno posiekany koperek. Wymieszać i dusić razem mieszając ok 6 minut.
- W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
- Podawać gorący makaron polany lub wymieszany z sosem z łososiem.
Dodaj komentarz