Czy są tu jacyś grzybiarze? Brakuje Wam pomysłu, co zrobić z tymi „skarbami lasu”? A może brakuje Wam czasu na przygotowanie wykwintnych dań z grzybami? Makaron z grzybami to szybkie i proste danie.
Makaron z grzybami
Składniki:
- świeże grzyby (oczyszczone i pokrojone),
- cebula,
- 200g ulubionego makaronu,
- 4 łyżki śmietany 18%,
- trochę masła,
- sól, pieprz,
- natka pietruszki (opcjonalnie),
- odrobina żółtego sera
Przygotowanie:
- Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle.
- Dodać grzyby i smażyć całość.
- Przyprawić i dodać śmietanę. Trzymać na kuchence, mieszając, aż do zgęstnienia sosu.
- W międzyczasie ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Podawać gorący makaron z nałożonym sosem grzybowym.
- Na wierzch zetrzeć trochę sera żółtego.
Dodaj komentarz