Lukier

wpis w: desery, inne, sosy i pasty | 0

Świetny lukier o idealnej konsystencji do ozdabiania ciastek czy pierniczków. Pięknie kryje wszystkie powierzchnie ciasteczkowe – powstaje równa, gładka, biała warstwa. Dodatkowo można posypać wszelkimi posypkami cukierniczymi z wierzchu i będą się dobrze trzymały.

Lukier ma świetną konsystencję, łatwo się rozprowadza na ciastkach. Co najważniejsze, nie ścieka z ciastek, ponieważ jest dość gęsty. Dodatkowo można wcisnąć do niego odrobinę soku z cytryny, żeby zmienić smak.

Lukier

lukier

Czas przygotowania: 15 minut/y

Czas całkowity: 15 minut/y

Składniki:

  • 1 białko,
  • ok 1,5 szklanki cukru pudru,
  • trochę wody mineralnej.

Przygotowanie:

  1. Białka delikatnie ubić.
  2. Ucierać białka z cukrem pudrem aż powstanie jednolita masa.
https://www.bardzogrubysmok.pl/lukier/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *