Łosoś na parze w sosie koperkowym to smaczna propozycja obiadowa bez mięsa. Łosoś w tym wydaniu podany z ryżem i warzywami smakuje wyśmienicie.
Łosoś na parze w sosie koperkowym
Składniki:
- 2 filety z łososia,
- 1 duża cebula,
- 1 ząbek czosnku,
- łyżka masła,
- 400 g śmietanki 36%,
- 35 g koncentratu pomidorowego,
- 1 kostka rosołowa warzywna,
- 1 łyżka mąki kukurydzianej,
- koperek, chili
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Łososia posolić i popieprzyć. Gotować na parze ok 25 minut.
- Koperek drobno posiekać.
- W międzyczasie cebulę i czosnek zmiksować.
- Dusić na maśle.
- Do masy cebulowej dodać resztę składników. Gotować ok 7 minut.
- Łososia podawać polanego sosem koperkowym.
Dodaj komentarz