Łosoś na parze w sosie koperkowym

wpis w: ryby | 0

Łosoś na parze w sosie koperkowym to smaczna propozycja obiadowa bez mięsa. Łosoś w tym wydaniu podany z ryżem i warzywami smakuje wyśmienicie.

Łosoś na parze w sosie koperkowym

Łosoś na parze w sosie koperkowym

Porcje: 2

Składniki:

  • 2 filety z łososia,
  • 1 duża cebula,
  • 1 ząbek czosnku,
  • łyżka masła,
  • 400 g śmietanki 36%,
  • 35 g koncentratu pomidorowego,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • 1 łyżka mąki kukurydzianej,
  • koperek, chili
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Łososia posolić i popieprzyć. Gotować na parze ok 25 minut.
  2. Koperek drobno posiekać.
  3. W międzyczasie cebulę i czosnek zmiksować.
  4. Dusić na maśle.
  5. Do masy cebulowej dodać resztę składników. Gotować ok 7 minut.
  6. Łososia podawać polanego sosem koperkowym.
https://www.bardzogrubysmok.pl/losos-na-parze-w-sosie-koperkowym/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *