Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym to propozycja dla osób, które lubią szybkie i proste obiady, ale od czasu do czasu lubią coś urozmaicić.
Kurczak z pieczarkami w sosie śmietanowym
Składniki:
- 2 filety z kurczaka,
- 1 mała cebula.
- 6 pieczarek,
- ok 3/4 filiżanki śmietanki 30%,
- garść zielonej pietruszki,
- sól, pieprz,
- olej
Przygotowanie:
- Filety z kurczaka umyć. Posolić i popieprzyć.
- W międzyczasie rozgrzać na patelni olej. Podsmażyć filety po kilka minut z obu stron. Odłożyć
- Pieczarki dokładnie umyć i pokroić na plasterki.
- Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
- Rzucić cebulę na patelnię. Poczekać aż się zeszkli.
- Dodać pieczarki.
- Do pieczarek z cebulą dołożyć kurczaka oraz zieloną pietruszkę. Smażyć razem.
- Dolać śmietankę i poczekać aż zgęstnieje.
Dodaj komentarz