Kurczak w nowej odsłonie? Kurczak w zupie cebulowej nie jest nudny, a na dodatek jest pyszny. Smok poleca zwłaszcza fanom boczku.
Kurczak w zupie cebulowej
Składniki:
- 4 filety z kurczaka,
- 1 zupa cebulowa Knorra,
- sól, pieprz,
- pieczarki,
- kilka plastrów boczku,
- odrobina masła.
Przygotowanie:
- Wysmarować masłem naczynie żaroodporne.
- Filety z kurczaka przekroić na połowy, posolić, popieprzyć i opanierować w zupie cebulowej (w proszku zupy cebulowej!). Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
- Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki, posolić, popieprzyć i ułożyć na kurczaku.
- Plasterki boczku ułożyć na wierzchu.
- Piec 1 godzinę w 180st.
Dodaj komentarz