Kurczak w zupie cebulowej

wpis w: dania mięsne, obiady | 0

Kurczak w nowej odsłonie? Kurczak w zupie cebulowej nie jest nudny, a na dodatek jest pyszny. Smok poleca zwłaszcza fanom boczku.

Kurczak w zupie cebulowej

Kurczak w zupie cebulowej

Czas przygotowania: 5 minut/y

Czas gotowania/pieczenia: 1 godzina

Czas całkowity: 1 godzina, 5 minut/y

Składniki:

  • 4 filety z kurczaka,
  • 1 zupa cebulowa Knorra,
  • sól, pieprz,
  • pieczarki,
  • kilka plastrów boczku,
  • odrobina masła.

Przygotowanie:

  1. Wysmarować masłem naczynie żaroodporne.
  2. Filety z kurczaka przekroić na połowy, posolić, popieprzyć i opanierować w zupie cebulowej (w proszku zupy cebulowej!). Ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego.
  3. Pieczarki oczyścić, pokroić na plasterki, posolić, popieprzyć i ułożyć na kurczaku.
  4. Plasterki boczku ułożyć na wierzchu.
  5. Piec 1 godzinę w 180st.
https://www.bardzogrubysmok.pl/kurczak-w-zupie-cebulowej/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *