Karkówka po beskidzku

wpis w: dania mięsne | 0

Tym razem inspiracja książką „Ucichły ptaki, przyszła śmierć” Michała Śmielaka. W Beskidzie Niskim bohaterowie robią ognisko. Idąc tropem przepisu z książki powstała karkówka po beskidzku.

Karkówka po beskidzku

karkówka po beskidzku

Składniki:

  • 6 plastrów karkówki,
  • 2 łyżki octu jabłkowego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • łyżka tymianku,
  • łyżeczka pieprzu

Przygotowanie:

  1. Ocet i przyprawy zmieszać ze sobą.
  2. Natrzeć marynatą plastry karkówki. Zostawić na noc w lodówce.
  3. Smażyć po ok 8 minut z obu stron na patelni na oleju.
https://www.bardzogrubysmok.pl/karkowka-po-beskidzku/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *