Jak wykorzystać żywność, która by się zmarnowała?

wpis w: porady | 0

Masz nadmiar żywności i nie chcesz ciągle jeść tego samego, ale z drugiej strony nie chcesz też, żeby się zmarnowała? A może nie jest ona już taka pyszna, świeżutka, a jednak wciąż jest ok i nie chcesz wyrzucać do kosza? Oto kilka smoczych pomysłów, jak ją jeszcze wykorzystać w smaczny sposób.

czerstwy chleb

Czerstwy chleb nie smakuje zbyt dobrze, jak jemy go jako kanapki. Ale są sposoby, żeby go zużyć w smacznej formie – ważne tylko, żeby nie był spleśniały ani całkiem suchy.


mięso i jarzynka z rosołu

Na pewno są osoby, które lubią podjeść mięsko z rosołu. Ale są też osoby, które tego nie lubią, a nie mają pieska, żeby mu podrzucić kostki do obgryzania. W takiej sytuacji Smok ma kilka propozycji.


białka kurze

Są takie ciasta i wypieki, do których wykorzystujemy tylko żołtko jajka kurzego. A co z białkiem?! Też je możemy wykorzystać!


jogurt naturalny

Jogurtom kończy się ważność, a Wy już nie możecie na nie patrzeć? Trochę zmian i zjecie z ochotą!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *