Niby każdy jajecznicę jadł nieraz, ale czy każdy próbował jajecznicę na pomidorach? A może znacie tę potrawę, ale po prostu nie jesteście pewni, jak ją przyrządzić? Smok poleca swój sprawdzony przepis. Jajecznica na pomidorach to pomysł na pyszne śniadanie lub kolację.
Szczególnie dobrze smakuje z własnoręcznie upieczonym chlebkiem.
Jajecznica na pomidorach
Składniki:
- 25g masła,
- 1 pomidor,
- 4 jajka,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Pomidora sparzyć i obrać ze skórki. Pokroić w kostkę.
- Na patelce roztopić masło. Podsmażyć pomidory kilka minut, żeby puściły sok.
- Rozbić jajka do filiżanki. Wlać na patelkę. Doprawić zgodnie z uznaniem.
- Smażyć mieszając aż jajka się zetną.
Dodaj komentarz