Indyk w sosie porowym

wpis w: dania mięsne | 0

Indyk w sosie porowym to smocza propozycja pysznego dania obiadowego, które super będzie się komponować zarówno z ziemniakami, ryżem, makaronem czy gnocchi.

Indyk w sosie porowym

indyk w sosie porowym

Składniki:

  • 1kg piersi z indyka,
  • 0,5l śmietany 30%,
  • 2 pory,
  • odrobina sosu sojowego,
  • sól, pieprz,
  • odrobina oliwy,
  • trochę zielonej pietruszki

Przygotowanie:

  1. Indyka pokroić w paski. Przyprawić.
  2. Podsmażyć na oliwie. Odstawić na bok.
  3. Pora umyć i pokroić. Dusić w garnku na oliwie.
  4. Do pora dodać paski indyka.
  5. Nalać śmietanę i sos sojowy.
  6. Połączyć i dusić aż do zgęstnienia sosu.
https://www.bardzogrubysmok.pl/indyk-w-sosie-porowym/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *