Indyk duszony w soku aroniowym z jabłkami to nietypowe połączenie mięsa drobiowego z lekko cierpkim smakiem aronii i słodyczą jabłka skomponowane z delikatnie wyczuwalną ostrością papryki.
Indyk duszony w soku aroniowym z jabłkami
Składniki:
- 4 porcje z fileta z indyka,
- 2 jabłka,
- 1 łyżka miodu,
- szklanka soku aroniowego,
- 1,5 łyżeczki ostrej papryki,
- 0,5 szklanki kurkumy,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Porcje indyka natrzeć solą, pieprzem, kurkumą i ostrą paprykę.
- Zalać sokiem z aronii. Odstawić do lodówki w zamknięte misce na kilka godzin.
- Całość miski przełożyć do garnka.
- Dodać obrane i pokrojone jabłka i miód,
- Dusić ok 30 minut.
Dodaj komentarz