Indyk duszony w soku aroniowym z jabłkami

wpis w: dania mięsne | 0

Indyk duszony w soku aroniowym z jabłkami to nietypowe połączenie mięsa drobiowego z lekko cierpkim smakiem aronii i słodyczą jabłka skomponowane z delikatnie wyczuwalną ostrością papryki.

Indyk duszony w soku aroniowym z jabłkami

indyk w soku aroniowym

Porcje: 4

Składniki:

  • 4 porcje z fileta z indyka,
  • 2 jabłka,
  • 1 łyżka miodu,
  • szklanka soku aroniowego,
  • 1,5 łyżeczki ostrej papryki,
  • 0,5 szklanki kurkumy,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Porcje indyka natrzeć solą, pieprzem, kurkumą i ostrą paprykę.
  2. Zalać sokiem z aronii. Odstawić do lodówki w zamknięte misce na kilka godzin.
  3. Całość miski przełożyć do garnka.
  4. Dodać obrane i pokrojone jabłka i miód,
  5. Dusić ok 30 minut.
https://www.bardzogrubysmok.pl/indyk-duszony-w-soku-aroniowym-z-jablkami/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *