Gulasz z indyka z dynią i marchewką

Nie macie pomysłu na nietypowy obiad? Gulasz z indyka z dynią i marchewką podany z ryżem będzie idealną propozycją.

Gulasz z indyka z dynią i marchewką

Gulasz z indyka z dynią i marchewką

Porcje: 8

Składniki:

  • 4 filety z indyka,
  • 100g dyni,
  • 1 cebula,
  • 1 marchewka,
  • 1,5 szkl. wody,
  • 100g śmietanki,
  • ostra papryka,
  • słodka papryka,
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

  1. Filety z indyka pokroić w paski.
  2. Oprószyć solą i pieprzem.
  3. Podsmażyć na oleju.
  4. Cebulę podkroić w kostkę, poddusić w drugim naczyniu.
  5. Marchewkę i dynię pokroić w kostkę. Podsmażyć z cebulką.
  6. Dolać wody. Zagotować.
  7. Włożyć indyka i dalej gotować.
  8. Dodać przyprawy i śmietanę.
https://www.bardzogrubysmok.pl/gulasz-z-indyka-z-dynia-i-marchewka/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *