Nie macie pomysłu na nietypowy obiad? Gulasz z indyka z dynią i marchewką podany z ryżem będzie idealną propozycją.
Gulasz z indyka z dynią i marchewką
Składniki:
- 4 filety z indyka,
- 100g dyni,
- 1 cebula,
- 1 marchewka,
- 1,5 szkl. wody,
- 100g śmietanki,
- ostra papryka,
- słodka papryka,
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Filety z indyka pokroić w paski.
- Oprószyć solą i pieprzem.
- Podsmażyć na oleju.
- Cebulę podkroić w kostkę, poddusić w drugim naczyniu.
- Marchewkę i dynię pokroić w kostkę. Podsmażyć z cebulką.
- Dolać wody. Zagotować.
- Włożyć indyka i dalej gotować.
- Dodać przyprawy i śmietanę.
Dodaj komentarz