Grzyby pasteryzowane z cebulką

wpis w: grzyby, inne, porady | 0

Grzybobranie się udało? Chcecie zachować smaki grzybów do zimy? Ususzyliście już mnóstwo? To może jeszcze grzyby pasteryzowane z cebulką?

Grzyby pasteryzowane z cebulką

Grzyby pasteryzowane z cebulką

Składniki:

  • świeże grzyby,
  • cebula,
  • trochę masła,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  1. Grzyby dokładnie oczyścić i pokroić na kawałki.
  2. Sparzyć je gorącą wodą.
  3. Cebulę pokroić drobno i zeszklić na maśle w rondelku.
  4. Dodać grzyby, przyprawić, wymieszać i smażyć całość.
  5. Włożyć do słoika. Dokładnie zakręcić.
  6. Gotować słoik przez ok 40 minut.
  7. Po wyciągnięciu, słoik ustawić zakrętką do dołu i przykryć ściereczką.
https://www.bardzogrubysmok.pl/grzyby-pasteryzowane-z-cebulka/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *