Fioletowa zupa krem

wpis w: warzywa, zupy | 0

Mega dawka witamin i dobre wejście w wiosenny czas! Fioletowa zupa krem zachwyci nie tylko intensywnym kolorem, ale też smakiem

Fioletowa zupa krem

Fioletowa zupa krem

Składniki:

  • 1 cebula,
  • 1 łyżka oleju,
  • 1/2 główki czerwonej kapusty,
  • 1 duży ziemniak,
  • 1 jabłko,
  • 1 kostka rosołowa warzywna,
  • sól, pieprz,
  • woda,
  • 2 łyżki octu winnego.

Przygotowanie:

  1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
  2. Kapustę poszatkować, dodać do cebuli.
  3. Dodać obrane i pokrojone ziemniaka i jabłko.
  4. Zalać wodą i przyprawić.
  5. Zagotować.
  6. Dodać octu winnego.
  7. Całość zmiksować na krem.
https://www.bardzogrubysmok.pl/fioletowa-zupa-krem/

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *